همه چیز درباره آشنایی با قرص لیدی ارا و عوارض آن
قرص لیدی ارا
توضیحاتی در مورد قرص لیدی ارا
قرص پرووسترا Provestra قرصی کاملا گیاهی بوده به هیچ عنوان هیچ گونه ماده شیمیایی و هورمونی در آن استفاده نشده است. ♥ قرص پرووسترا فاقد استروژن – پرورسترون – تستوسترون و هر گونه هورمون استروئیدی می باشد قرص پرووسترا Provestra به هیچ عنوان عوارضی نداشته و شما می توانید با خیالی آسوده از این قرص ها استفاده کنید.در این مطلب از سایت رایکو ساپورت می خواهیم در مورد همه چیز درباره آشنایی با قرص لیدی ارا و عوارض آن صحبت کنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد
قرص ال دی
قرص ال دی (قرص ld) نوعی قرص ضد بارداری است که به عنوان قرص اورژانسی پس از رابطه جنسی استفاده میشود. از آنجاییکه عوارض ال دی بیشتر بر دستگاه گوارش است توصیه می شود قرص را پس از شام و پیش از خواب میل نمایید تا عوارض گوارشی ایجاد نکند. نحوه مصرف این قرص به این صورت است که در هر بسته ۲۱ قرص مشاهده میشود که بایستی اولین قرص را از روز سوم تا پنجم قاعدگی مصرف نمایید. در صورت اتمام خونریزی و یا ادامه خونریزی، در هر دو حال روزانه یک قرص مصرف کنید، تا بسته قرص تمام شود. در زمانی که بسته کاملاً تمام شد تا 7 روز مجاز به مصرف قرص نیستید و باید در روز هشتم بسته جدیدی از قرص را آغاز کنید. عوارض قرص ال دی شامل تهوع، استفراغ، سردرد، حساس شدن پستانها، سرگیجه، احتباس مایعات در بدن و خونریزیهای نامنظم میباشد.
موارد مصرف قرص لیدی ارا پرووسترا
+ درمان کامل سرد مزاجی خانم ها + ایجاد اشتیاق فوق العاده به پیشقدم شدن در شروع رابطه زناشویی + ایجاد لغزندگی شدید در ناحیه تناسلی خانم ها + سرعت بخشیدن به تحریک کامل جنسی + تجربه ارگارسم فوق العاده قوی تر و عمیق تر و متفاوت و کامل + تنظیم زمان عادت ماهیانه و کاهش درد های دوران قاعدگی + ایجاد انقباضات عضلانی عمیق و لذت بخش هنگام اوج لذت جنسی +بازگشت احساس و شور و شوق جوانی
آشنایی با قرص لیدی ارا پرووسترا
+ بسیار قوی ، جدید و با فرمولاسیون پیشرفته . + قرص پرووسترا Provestra افزایش دهنده قوی میل و تمایل جنسی در خانمها – ارمغان آورنده اورگاسم ( انزال ) عمیق تر , شیرین تر و راحتتر برای خانمها + افزایش بنیه و بازیافت تمایل آمیزشی + کاهش فواصل بین هرنزدیکی و زمان دستیابی به کلایمکس . + تقویت قدرت اورگاسم وسهل تر نمودن دستیابی به اورگاسم پی درپی . + ایجاد توان بیشتر در زمانهای بین هر نزدیکی . + درمان سردی جنسی در زنان بوسیله تنظیم و تقویت بنیه جنسی + درمان افسردگی و تشویش های قبل ، هنگام و بعد از رابطه زناشویی در بانوان .
جلوگیری از بارداری
در جلوگیری از بارداری به روش طبیعی در زمان تخمکگذاری رابطه جنسی با احتیاط فراوان برقرار شده ولی در تاریخهای دیگر با علم بر این موضوع که امکان لقاح خارج از روزهای تخمکگذاری وجود ندارد، رابطه جنسی طبیعی برقرار میشود. این روش پیشگیری طبیعی از بارداری میتواند تا 93 درصد اثر بخش باشد. در این روش خانمها باید هر روز صبح پیش از بیرون آمدن از تخت خواب دمای بدن خود را اندازهگیری کنند. سه روز متوالی که دمای بدن افزایش پیدا میکند، روزهای تخمکگذاری خانمها محسوب میشود. حال اگر در هر زمانی غیر از زمان تخمکگذاری رابطه جنسی برقرار شود احتمال بارداری بسیار کاهش مییابد. این روش جلوگیری از بارداری هم همانند سایر روشها مزایا و معایب خاص خود را دارد.
قرص روکین و عوارض آن
قرص روکین (Rokin) نوعی قرص ضد بارداری است که ترکیبی از هورمونهای استروژن و پروژسترون میباشد. تهوع، سردرد و خونریزی غیرطبیعی برخی از عوارض آن است. این دارو با پیشگیری از آزادسازی تخمک در طول دوره قاعدگی از حاملگی جلوگیری میکند. قرص روکین در درمان عوارض قبل از قاعدگی نظیر درد قبل از قاعدگی، تغییرات اشتها و اضطراب موثرتر از قرصهای جلوگیری از بارداری دیگر عمل میکند. لازم به ذکر است که این دارو باعث افزایش وزن نمیشود و همچنین نفح و ورم، در مصرف روکین بر خلاف سایر قرصهای ضدبارداری اتفاق نمیافتد. عوارض قرص روکین شامل حالت تهوع، استفراغ، سردرد، نفخ، حساس شدن نوک پستان، ورم مچ پا، تغییر وزن، بی نظمی در دورههای عادت ماهیانه، افزایش فشار خون، تغییرات غیر طبیعی در خونریزی واژن، بالابودن سطح پتاسیم خون (ضعف ماهیچه، کاهش ضربان قلب)، تنگی نفس ناگهانی، درد قفسه سینه، عرق کردن غیر طبیعی، سرگیجه، سرفه خونی، بی حس شدن دست و پا، ضعف بدن، تغییر دید ناگهانی و لکنت زبان میباشد.
قرص سیپروترون کامپاند و عوارض آن
سیپروترون کامپاند (Cyproterone Compound) علاوه بر درمان آکنه و پرمویی برای پیشگیری از بارداری هم مصرف میشود. سردرد و تهوع از عوارض دارو است. این دارو در درمان آکنه مقاوم به آنتی بیوتیکها در زنان و یا زنانی که در ضمن درمان آکنه تمایل به استفاده از قرص ضد بارداری خوراکی دارند و همچنین در درمان پرمویی وابسته به آندروژن در خانمها به کار میرود. توجه داشته باشید که این دارو از تولید اسپرم میکاهد و مردها را عقیم میکند که بعد از ترک دارو معمولا بخودی خود برطرف میشود. عوارض قرص سیپروترون کامپاند شامل تهوع، استفراغ، سردرد، درد و سفتی پستانها، زیادی فشار خون، اختلال عملکرد کبد، کاهش حجم خون قاعدگی، بثورات جلدی، کم خونی، افسردگی و خستگی میباشد.
قرص لاینسترنول و عوارض آن
قرص لاینسترنول (Lynestrenol) به منظور جلوگیری از بارداری در زمان شیردهی مصرف میشود. سردرد یا تاری دید از عوارض قرص لاینسترنول میباشد. این قرصها باید هر روز در ساعت معینی خورده شود و تجویز آن توسط کارکنان بهداشتی تعلیم دیده انجام میشود. توجه داشته باشید که این قرصها تنها زمانی عملکرد مطلوب دارند که تغذیه انحصاری با شیر مادر باشد. در صورت استفاده مادر از شیر خشک یا مایعات دیگر، این قرص اثربخشی مطلوب نخواهد داشت و احتمال بارداری مجدد وجود خواهد داشت. عوارض قرص لاینسترنول شامل کیستهای تخمدانی، حاملگی خارج از رحم، خونریزی شدید، سردرد، تاری دید و حساس شدن پستانها میباشد.
قرص لوونورژسترول و عوارض آن
قرص لوونورژسترول (Levonorgestrel) قرص اوژانسی است و نحوه مصرف آن در پیشگیری از بارداری مهم است. لوونوژسترل با افزایش چسبندگی مخاط گردن رحم و ایجاد تغییر در آندومتر (داخلیترین لایهی رحم) مانع باروری و لانه گزینی میگردد. در نظر داشته باشید که این روش یک روش اورژانسی است؛ یعنی شما زمانی باید از این قرص استفاده نمایید که ناخواسته در برابر باردار شدن قرار گرفتهاید، نه اینکه هر بار بی موالات و بی دقت رابطه جنسی برقرار کنید و بلافاصله به روش اورژانسی روی آورید. زیرا عوارض خطرناک قرصهای اورژانسی ضد بارداری را هم باید درنظر داشته باشید. عوارض قرص شامل قاعدگی نامنظم، تهوع و استفراغ، سردرد، احساس ناراحتی در پستان، افسردگی، اختلالات پوستی، تغییرات وزن بدن، اولیگومنوره و منوراژی میباشد.
قرص ضدبارداری چیست
قرص ضدبارداری (Oral contraceptive pill , OCP, Combined oral contraceptive pill) به گروهی از داروهای خوراکی به شکل قرص گفته میشود که برای پیشگیری از بارداری مصرف میشوند. این داروها از پرکاربردترین روشهای پیشگیری از حاملگی در سراسر جهان میباشند و نقشی انقلابی در جامعه انسانی داشتهاند.مصرف این قرصها از ابتلا به بیماریهای آمیزشی نظیر ایدز پیشگیری نمیکند و فقط برای پیشگیری از بارداری هستند.
تاریخچه قرص ضدبارداری
در ابتدای قرن بیستم تعدادی از دانشمندان اروپایی همچون Beard, Prenant و Loeb متوجه نقش ترشحات جسم زرد (corpus luteum) حاملگی در جلوگیری از تخمک گذاری شدند. در سال ۱۹۲۷ دانشمند اتریشی موفق شد با این ترشیحات نازایی موقت در موشها ایجاد کند. در ۱۹۳۷ Makepeace نشان داد که پروژسترون خالص میتواند تخمکگذاری را در خرگوش مهار کند. Astwood و Fevold یافته مشابهی را در ۱۹۳۹ و در مورد موشها گزارش کردند. در نهایت در سال ۱۹۵۰ Pincus ,Garcia و Rockاثر ترکیبی از پروژسترون و ۱۹-نور پروژستین را در مهار تخمکگذاری زنان گزارش کردند. یکی از ترکیبهای مورد استفاده نوراتینودرل بود که در مطالعات اولیه درصد کمی ناخالصی با مسترانول داشت. دانشمندان با حذف مسترانول از ترکیب متوجه کاهش اثر ضدبارداری و بروز خونریزی تخریبی (breakthrough bleeding) شدند؛ لذا مسترانول را به ترکیب اضافه کردند. در سال ۱۹۵۰ اولین کارآزمایی بالینی در مورد مصرف قرصهای ترکیبی ضد حاملگی در هائیتی و پورتوریکو انجام شد که با موفقیت صد در صد ترکیب نوراتینودرل-مسترانول در پیشگیری از بارداری مواجه شد. در سال ۱۹۵۹ ENOVID (ترکیب ۹/۸۵ mg نوراتینودرل و ۱۵۰ µg مسترانول) برای مصرف در برخی اختلالات خونریزی زنان مورد تأیید اداره مواد غذائی و داروئی ایالات متحده آمریکا (FDA) قرار گرفت و در نهایت در نهم ماه مه سال ۱۹۶۰، این سازمان، این دارو را جهت مصرف در پیشگیری از حاملگی مورد تأیید قرار داد. (در حال حاضر در آمریکا از لیست دارویی خارج شده است). در سال ۱۹۶۰ اولین داروهایی که تنها شامل پروژسترون بودند و همچنین انواع تزریقی طولانی اثر این ترکیبات هورمونی جهت پیشگیری از حاملگی معرفی شدند. پس از آن میلیونها زن به مصرف این قرصها رو آوردند تا اینکه در سال گزارشهایی مبنی بر اثرات جانبی این دارو به دست آمد. تحقیقات بعدی نشان داد که این عوارض با دوز ترکیبات قرص مرتبط است لذا قرصهای جدیدی طراحی شدند که دوز کمتری از هورمونها را داشتند (قرصهای نسل دوم، ال دی یا low dose). با افزایش مصرف ترکیبات دو فازی یا سه فازی در ۱۹۸۰ دوز هورمونها در این قرصها کاهش بیشتری داشت بهطوریکه میتوان این دوز را کمترین مقداری که میتواند بهطور مؤثری جلوی حاملگی را بگیرد دانست. در ۱۹۹۰ نسل سوم این قرصها(CYCLEN و DESOGEN) که شامل ترکیب پروژسترون با اثرات کاهش یافته آندروژنی بودند به بازار آمدند.
ترکیبات قرص ضدبارداری
دو نوع اصلی از این قرصها وجود دارد: قرصهای ترکیبی استروژن و پروژسترون که شامل انواع تک فازی (میزان ترکیبات در کل دوره مصرف ثابت است)، دو فازی و سه فازی. قرصهای شامل پروژسترون به تنهایی . استروژن مورد استفاده در قرصهای رایج فعلی معمولاً شامل اتینیل استرادیول (ethinyl estradiol) یا مسترانول میباشد. مسترانول برای فعال بودن باید به اتنیل استرادیول تبدیل شود و از لحاظ اثر بخشی ضعیف تر است پروژسترون انواع مختلفی از پروژستینها وجود دارند که بسته به اثرات استروژنی یا ضد استروژنی (به علت تبدیل متابولیت هایشان به ترکیبات استروژنی) یا اثرات آندروژنیشان (به علت شباهت ساختاری با تستوسترون) به کار میروند. حسن قرصهای ضد بارداری نسل سوم در این است که پروزسترون های آنها اثرات استروژنی نداشته و اثرات آندروژنی بسیار کمی دارد. این مسئله در مورد عوارض شایعی همچون افزایش وزن و آکنه بسیار مورد توجه است.
انواع قرص ضدبارداری
انواع رایج موجود در ایران قرص اچ دی Contraceptive HD شامل ۰٫۵ میلیگرم لوونورگسترول و ۵۰ میکروگرم اتینیل استرادیول که امروزه به دلیل عوارض جانبی زیادش به ندرت تجویز میشود ال دی Contraceptive LD شامل ۰٫۳ میلیگرم لوونورگسترول و ۳۰ میکروگرم اتینیل استرادیول LD بکار رفته در نام این دارو مخفف Low Dose است. در موارد جلوگیری از بارداری پس از مقاربت یا اورژانسی، تعداد قرصهای مصرفی را افزایش ندهید. زیرا دوز بیش از حد دارو عوارض جانبی جدی را به همراه خواهد داشت. برای اطمینان بیشتر و اثر بخشی بهتر دارو، زمان آغاز مصرف اهمیت دارد و بهتر است در 12 ساعت اول بعد از مقاربت دارو مصرف شود. دی ئی Contraceptive DE شامل ۰٫۱۵ میلیگرم دزوگسترل (Desogestrel) و ۳۰ میکروگرم اتینیل استرادیول Contraceptive Triphasic (نام تجاری Triphasil) شامل لوونورگسترول و اتینیل استرادیول (در سه مرحله و شامل ۲۱ قرص میباشد) قرص شیردهی، (Minipil) شامل مقادیری اندک پروژستین است. (در ایران ۳۰ میکروگرم لوونورژسترول)
طریقه مصرف قرص ضدبارداری
بسته به نوع مورد استفاده تفاوتهای اندکی در مصرف این قرصها وجود دارد اما اصول کلی یکسان است. قرصهای ترکیبی معمولاً ۲۱ تایی بوده و فرد هر روز یک قرص را مصرف میکند و سپس ۷ روز قرص نمیخورد که معمولاً در این ۷ روز خونریزی قاعدگی اتفاق خواهد افتاد. معمولاً شروع دارو در ابتدای یک چرخه قاعدگی یا برای سهولت به خاطر سپاری مصرف قرصها در نزدیکترین یک شنبه به شروع یک خونریزی قاعدگی خواهد بود. تا ۷ روز بعد از شروع قرصها لازم است که از یک روش پیشگیری جایگزین نیز استفاده شود. فایده شروع استفاده از قرصها در روز تعطیل این است که فرد احتمالاً در آخر هفته خونریزی نخواهد داشت. اگر در کشوری جمعه تعطیل باشد، در واقع روش فوق به صورت شروع از اولین جمعه پس از شروع قاعدگی خواهد بود.
عوارض عمومی و جدی قرص ضدبارداری
بلافاصله پس از شیوع مصرف این قرصها نگرانی در مورد عوارض این داروها بالا گرفت. با این حال مطالعات نشان داد که بسیاری از عوارض این داروها وابسته به دوز بوده و با کاهش دوز میزان عارضه کاهش مییابد. با داروهای امروزی احتمال بروز این عوارض بسیار کاهش یافتهاست. سرطان بزرگترین نگرانی در مورد اثرات سرطان زایی در مورد سرطان سینه وجود دارد. وزرات بهداشت ایران دربارهٔ احتمال خطر افزایش سرطان سینه در مصرفکنندگان هشدار داده است. در مطالعات اخیر نشان داده شده که این افزایش ریسک در زنان جوان و میانسال بسیار کم (۲/۱ تا ۱/۱ برابر) میباشد که ۱۰ سال پس از قطع قرصها این ریسک با فرد عادی برابر میشود. با این حال در صورت بروز سرطان سینه در یک زن که هیچگاه این قرصها را مصرف نکرده، سرطان بیشتر محدود به سینه بوده و احتمال انتشار کمتر و درمان راحتتر خواهد داشت. قرصهای ضدبارداری خوراکی باعث افزایش دو برابر ریسک سرطان گردن رحم میشوند (تنها در افرادی که بالای ۵ سال این قرصها را مصرف کرده و مبتلا به عفونت پاپیلوما ویروس باشند). اثرات ضد سرطان قرصهای ترکیبی ضد بارداری اثر خوبی در کاهش ریسک سرطان آندومتر رحم دارند که تا ۱۵ سال بعد از قطع قرص این اثر محافظتی ماندگار است. همچنین این قرصها در زمان مصرف احتمال بروز سرطان تخمدان را کاهش میدهند. همچنین اخیراً شواهدی یافت شده که نقش این قرصها در کاهش سرطان کولورکتال را مطرح میکنند. عوارض قلبی عروقی در افراد جوان غیر سیگاری و بدون ریسک فاکتور بیماریهای قلبی عروقی ریسک بروز عوارضی همچون سکته قلبی و سکته مغزی با مصرف این قرصها افزایش قابل توجهی نمییابد. اثبات شده که این داروها ۲۸ درصد ریسک تروبوآمبولی وریدی را افزایش میدهند اما با توجه به شیوع ناچیز این عوارض در زنان بدون زمینه قبلی این افزایش ریسک اهمیت ندارد. مصرف انواع قدیمی (اچ. دی) این داروها باعث ایجاد پر فشار خون در ۴ تا ۵ درصد زنان سالم میشود و در ۱۵ درصد زنان مبتلا به پرفشاری خون فشار خونشان را افزایش میدهد؛ که این عارضه نیز در داروهای نسل جدیدتر کمتر مشاهده میشود.[۱۷] اثرات متابولیک و غده درونریز مطالعات روی انواع اولیه این قرصها اثر منفی آنها در تحمل گلوکز را نشان دادند که با افزایش قند خون قابل مشاهده بود. با قرصهای فعلی این اثرات کمتر مشاهده میشود. همچنین ترکیبات جدید تأثیر قابل توجهی روی چربیهای خون ندارند سایر اثرات و عوارض بهطور کلی این قرصها میتوانند باعث تهوع، خیز و سردرد (شامل تشدید سردردهای میگرنی) در بعضی افراد شوند. ممکن است لکه بینی(breakthrough bleeding) در طی دوره ۲۱ روزه مصرف قرص مشاهده شود. همچنین در برخی خونریزی بعد از قطع دارو ممکن است ایجاد نشود که منجر به شک به حاملگی میشود. از دیگر اثرات که ناشی از پروژسترونهای قدیمی میباشد میتوان به هیرسوتیسم (پرمویی) و آکنه اشاره کرد. در این مطلب از سایت جسارت در مورد قرص لیدی ارا صحبت کردیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید.