ضرر اشعه کامپیوتر و گوشی برای چشم

ضرر اشعه کامپیوتر و گوشی برای چشم

امروزه با گذشت زمان و پیشرفت جامعه بشری استفاده از وسایل الکترونیک نیز بیشتر شده است. وسایلی چون کامپیوتر، موبایل و … با اینکه استفاده از این وسایل کار را برای انسان راحت‌تر کرده است و به کسب و کارها سرعت بخشیده است اما آسیب و مضراتی برای انسان‌ها در پی داشته است که یکی از آنها آسیب به چشم است. در ادامه با آسیب‌ها و معایب استفاده از این وسایل و راه‌های کاهش اثرات آنها بر سلامتی انسان آشنا خواهیم شد.

آسیب هایی که کامپیوتر و گوشی به چشم انسان وارد می کنند

درست است که نمی‌توان از فواید وسایل پیشرفته‌ای همچون گوشی چشم پوشی کرد چرا که انجام بسیاری از کارها را برای انسان راحت کرده است مثلا امروزه بسیاری از کسب و کارها اینترنتی شده است و وجود چنین وسایلی را در زندگی بشری الزامی کرده است اما نمی توان از ضررها و آسیب های آن‌ها نیز غافل شد. استفاده از وسایل الکترونیک و پیشرفته امروزی هم چون گوشی و کامپیوتر ممکن است آسیب هایی را به بینایی انسان وارد کند چرا که این وسایل دارای صفحاتی با منبع نور فراوان هستند وقتی چشم برای طولانی مدت به این صفحات خیره می شود قطعا آسیب هایی را نیز متحمل خواهد شد از جمله این آسیب‌ها می‌توان به خشکی و خستگی چشم، ضعیف شدن قدرت بینایی و تاری دید اشاره کرد. استفاده بیش از حد از این وسایل گاهی اوقات نه تنها به چشم ها بلکه به سایر اعضای بدن نیز آسیب هایی وارد می کند مثلا وقتی برای طولانی مدت با کامپیوتر کار می کنیم گردن، شانه و ستون فقرات دچار خستگی شدید و حتی درد می شوند. این خستگی‌ها و دردها در طولانی مدت می‌توانند اثرات جبران ناپذیری بر سلامت انسان داشته باشد. پس لازم است روش‌های صحیح استفاده از این وسایل را یاد گرفته و با به کارگیری این روش ها از ضررهای استفاده از وسایل الکترونیک بر سلامت انسان کاسته شود.

روش های کاهش ضرر اشعه کامپیوتر و گوشی برای چشم

۱-هر۲۰ تا ۲۵ دقیقه یکبار به چشمان خود استراحت دهید و از نگاه کردن به صفحه کامپیوتر یا گوشی پرهیز کنید در این حالت باید از این وسایل دوری کنید و به اجسام دیگری نگاه کنید این حرکت نوعی تمرین چشمی محسوب می شود و آسیب‌های استفاده بیش از حد از گوشی و کامپیوتر را کاهش می‌دهد.

۲-تنظیم نور صفحه گوشی یا کامپیوتر: این وسایل دارای صفحاتی با تابش نور زیاد هستند بنابراین لازم است هنگام استفاده از این وسایل نور آنها را تنظیم کرده و در حالت متوسط قرار دهید یعنی نه از صفحاتی با نور کم و نه از صفحاتی با نور زیاد استفاده کرد این کار آسیب هایی که نور این صفحات می توانند بر چشم انسان وارد کنند کاهش می دهد.

۳-صفحه کامپیوتر را در فاصله مناسبی از چشم قرار دهید. برای این کار صفحه کامپیوتر باید حداقل به اندازه طول دستانتان از چشم شما فاصله داشته باشند این کار آسیب های ناشی از اشعه کامپیوتر را کاهش می دهد.

۴-محیطی که در آن کار می‌کنید باید دارای نوری مناسب باشد پس باید نور محیط کارتان را تنظیم کنید و اینکه نور نباید مستقیم به صفحه کامپیوتر بتابد.

۵-هنگامی که در چشم ها احساس خستگی می کنید هرگز به چشم ها دست نزنید.

۶-از گوشی یا کامپیوترهایی استفاده کنید که صفحات آنها دارای استانداردهای لازم باشد و از کار کردن طولانی مدت با وسایلی که صفحات بسیار شفافی دارند خودداری کنید و سعی کنید از گوشی یا کامپیوترهای استفاده کنید که صفحاتی مات داشته باشند.

۷-زمانی که در چشم ها احساس خشکی یا سوزش می‌کنید از قطره‌ها و پمادهای چشمی کمک بگیرید.

۸- تغذیه سالم: زمانی که حرف از سلامت جسمی انسان می‌شود اولین چیزی که به ذهنمان می‌رسد تغذیه و سلامت غذایی‌مان خواهد بود چرا که مواد خوراکی که از آنها استفاده روزانه می‌کنیم تاثیر بسیار زیادی بر سلامتی ما خواهند داشت این امر در مورد سلامت چشم ها هم کاملا صدق می‌کند پس به کسانی که طولانی مدت از گوشی یا کامپیوتر استفاده می‌کنند و چشم آنها برای زمان طولانی در برابر اشعه صفحات این وسایل قرار می‌ گیرد توصیه می شود از مواد غذایی سالمی که دارای ویتامین هایی مثل A هستند استفاده کنند و در طول روز آب زیاد بنوشند.

۹- استفاده از عینک‌های مخصوصی که باعث کاهش اثرات اشعه وارد شده از سمت گوشی یا کامپیوتر به چشم می‌شوند. امروزه عینک‌هایی وجود دارد که هنگام استفاده از این وسایل می‌توان از آنها استفاده کرد و از چشم‌ها در برابر مضرات گوشی و کامپیوتر جلوگیری کرد بنابراین داشتن عینک مخصوص برای افرادی که زمان زیادی را با این وسایل کار می کنند الزامی است.

روشنا اپتیک

مرکز روشنا ارائه دهنده انواع عینک‌ها و لنزهای طبی است که می‌توانید برای خرید عینک و لنز طبی به این مرکز مراجعه کنید و با اطمینان کامل خرید کنید. جهت خرید عینک و خرید لنز طبی در ساری می‌توانید با این مرکز در ارتباط باشید.

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *