بازار تهران و قیمت‌های متغیر

بازار تهران و قیمت‌های متغیر

بدون شک فرآورده‌های فولادی مانند میلگرد، تیرآهن و آرماتور به شدت در ساختمان سازی و پروژه‌های عمرانی کشور کاربردی هستند. به همین دلیل افزایش قیمت این فرآورده‌ها می‌تواند تاثیر مخربی روی قیمت ساختمان‌های مسکونی بگذارد. همچنین این نوسانات قیمت برای کنترل بودجه پروژه‌های عمرانی کشور مشکل ساز خواهد شد. البته که این مشکل به صورت کلی در بازار آهن کشور دیده شده و در برخی شهرها خود را پررنگ‌تر نشان می‌دهد.

برای مثال اگر به بازار آهن تهران سر بزنید، مغازه‌ها و سوله‌های بزرگی را می‌بینید که انواعی از فرآورده‌های فولادی را عرضه می‌کنند. همچنین قیمت اعلامی فروشنده‌ها با یکدیگر متفاوت بوده و خریدار را با مشکل مواجه خواهند کرد. البته که ثبت سفارش در فروشگاه‌ها و تحویل آن‌ها نیز مشکلات خاص خودش را دارد. در ادامه مطلب قصد داریم به شما بگوییم که به چه دلایلی قیمت آهن تغییر می‌کند. در انتها نیز با یک راه ساده مشاهده قیمت‌ها و ثبت سفارش آشنا خواهید شد.

چه عواملی باعث افزایش قیمت می‌شوند؟

به طور کلی چند سالی است که بازار آهن آرامش را به خود ندیده است. متاسفانه قیمت‌ فرآورده‌های فولادی به دلایل مختلفی تغییر می‌کنند و نوسانات زیادی را به وجود می‌آورند. همچنین دلایل افزایش قیمت بسیار متفاوت بوده و هر یک به نوعی باعث افزایش قیمت می‌شوند.

اگر بخواهیم دلایل افزایش قیمت آهن را بررسی کنیم، باید این کار را در دو بعد گوناگون انجام دهیم. در بٌعد اول، دلایلی قرار می‌گیرند که در بخش تولید دیده می‌شوند. بٌعد دوم نیز عوامل افزایش قیمت به دلیل عرضه نادرست را می‌توان دید. در ادامه این بخش از مطلب هم تمامی عوامل را بررسی خواهیم کرد.

تغییرات بازار ارز

متاسفانه نظام اقتصادی کشور به بازار ارزها گره خورده است و بازارهای مختلف به آن واکنش شدیدی نشان می‌دهد. برای مثال کافیست که ارزهای رایجی مانند دلار و یورو افزایش پیدا کنند تا در زمان بسیار کوتاه قیمت آهن در بازار بالا رود.

البته باید توجه داشت که افزایش قیمت آهن با چنین شرایطی کاملا طبیعی است. اول از همه بالا رفتن قیمت ارز هزینه‌های کارخانه‌ها را بیشتر می‌کند. البته که هزینه‌های جانبی مانند حمل و نقل نیز بیشتر شده که همگی عامل افزایش قیمت خواهند بود.

کاهش تولید کارخانه‌های فولاد

کاهش تولید کارخانه‌های فولادی بزرگ کشور می‌تواند تاثیر منفی روی قیمت آهن بگذارد. زمانی که عرضه از سمت کارخانه‌ها کاهش یابد، دیگر تقاضای بالای مصرف کنندگان به خوبی پاسخ داده نمی‌شود. افزایش تقاضا و کاهش عرضه نیز چیزی به جز افزایش قیمت به همراه نخواهد داشت.

عوامل مختلفی هستند که روی کاهش تولید کارخانه‌های فولادی موثر هستند. برای مثال در برخی مواقع برداشت از معادن آهن کاهش یافته و مواد اولیه کافی به صنایع فولادی کشور نمی‌رسد. همچنین این کارخانه‌ها به دلیل کمبود منابع انرژی نیز مجبور می‌شوند که دست از کار بکشند.

افزایش صادرات

با افتخار می‌توان گفت که امروزه کارخانه‌های فولادی کشور تولیدات ارزشمند خود را به کشورهای مختلفی صادر می‌کنند. اما این صادرات گاهی مواقع بازار داخلی را دچار کمبود کرده و قیمت فرآورده‌های فولادی را بالا می‌برد. اگر این کارخانه‌ها درصد زیادی از تولیدات خود را به صادرات اختصاص دهند، دیگر توان تامین بازار داخلی را نخواهند داشت. به همین دلیل ممکن است که برخی از فرآورده‌ها در بازار کمیاب شوند و با قیمت بیشتری به فروش برسند.

قاچاق فرآورده‌های فولادی

قیمت بیشتر فرآورده‌های فولادی در خارج از مرزها قطعا برای بسیاری از قاچاقچیان جذاب است. این دسته از افراد سودجو تولیداتی که باید در بازار داخلی کشور عرضه شوند را به صورت غیر قانونی از مرز خارج می‌کنند. همچنین میلگرد یا تیرآهن‌های داخلی را با قیمت قابل توجهی به فروش می‌رسانند و سود بیشتری به دست می‌آورند. اما کسب سود بیشتر این افراد حکم کاهش عرضه فرآورده‌های فولادی به بازار داخلی و افزایش قیمت بی‌رویه آن‌ها است.

قیمت‌های دستوری دولت

صنایع فولادی کشور بسیار در اقتصاد کشور اهمیت دارند و درآمد ارزی قابل توجهی دارند. به همین دلیل دولت با نظارت بر روی قیمت و عملکرد کارخانه‌ها سعی می‌کند که کنترل بهتری روی وضعیت آن‌ها داشته باشد. اما این نظارت همیشه مفید نیست و مشکلات زیادی را به همراه دارد. برای مثال دولت روی محصولات فولادی قیمت می‌گذارد و کارخانه‌ها را مجبور به فروش آن‌ها با قیمت دستوری می‌کند. البته که این قیمت دستوری رانت خواری را در بازار آهن به وجود می‌آورد.

احتکار و کاهش عرضه به بازار

کاهش عرضه فرآورده‌های فولادی در آهن همیشه به دلایلی مانند کاهش تولید یا صادرات آن‌ها مربوط نیست. اما برخی مواقع قیمت آرماتور یا سایر فرآورده‌های فولادی به شدت در بازار بالاتر می‌رود. همچنین این فرآورده‌ها به شدت نایاب می‌شوند و مشکلات زیادی را در ساخت و ساز به وجود می‌آورند. در این وضعیت یک سری از افراد نقش دارند که فرآورده‌های فولادی را در انبارها احتکار می‌کنند. قطعا چنین اقدام نادرستی نیز به شدت عرضه آهن به بازار را برهم می‌زند.

آینده قیمتی بازار آهن

اگر شما هم این سوال را در ذهن دارید که آیا قیمت میلگرد کاهش می‌یابد یا آینده بازار آهن چگونه است، برای پاسخ به سوالات خود مسیر سختی را باید طی کنید. در زمانی که این مطلب نگارش می‌شود، بازار آهن به دلیل نوسانات بازار ارز تغییرات قیمتی زیادی را تجربه می‌کند. به همین دلیل نمی‌توان آینده دقیقی را برای بازار پیشبینی کرد. البته که برای خرید و تحلیل قیمت‌ها بهتر است که نمودارها کمک بگیرید.

چگونه می‌توان از قیمت‌ها اطلاع پیدا کرد؟

اگر بخواهید برای مشاهده قیمت‌ها از روش‌های سنتی استفاده کنید، قطعا زمان زیادی را از دست می‌دهید. رفتن به بازار استعلام قیمت از فروشندگان مختلف چیزی به جز خستگی و قیمت‌های گوناگون برای شما به همراه ندارد. به همین دلیل بهتر است که سایت‌های جدید کمک بگیرید که قیمت‌ تمامی محصولات فولادی را به صورت روزانه منتشر می‌کنند.

سایت تهران آهن، راهی ساده برای دسترسی فرآورده‌های فولادی

سایت تهران آهن یکی از بهترین انتخاب‌هایی است که می‌توانید داشته باشید. در این سایت امکان مشاهده تولیدات کارخانه‌های فولادی کشور را خواهید داشت. همچنین قیمت‌های اعلامی این سایت از درب کارخانه بوده و واسطه‌ها در آن وجود ندارند. به همین دلیل می‌توانید فرآورده‌های مورد نیاز خود را با قیمت بسیار مناسب‌تری خریداری کنید.

 

دسته بندی: مقاله
بروز رسانی توسط در سه شنبه 14 دی 1400

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام رایکو ساپورت و لینک مستقیم بلا مانع است.