همه چیز درباره آشنایی با کپسول برای پروستات و عفونت آن
کپسول برای پروستات
توضیحاتی در مورد کپسول برای پروستات
درمان دارویی پروستات خوش خیم به دو روش صورت می گیرد.♥ دسته اول داروهایی که از گذشته برای درمان پروستات خوش خیم مصرف می شدند، که شامل موارد زیر هستند: ۱- ترازوسین ۲- پرازوسین ۳- آلفازوسین این داروها به طور اختصاصی روی پروستات اثر نمی کردند و در نتیجه با مصرف آن ها پروستات باز نمی شد که ادرار بدون مانع از مثانه خارج شود . از عوارض خطرناک این داروها کاهش فشار خون می باشد. مدت های مدیدی از این داروها برای کسانی که بزرگی پروستات داشتند استفاده می شد و درصدی از بیماران از عمل جراحی نجات پیدا می کردند، تا اینکه داروی تامسولوسین که به صورت کپسول می باشد به بازار عرضه شد و تحولی بزرگ در درمان ۳۰ تا ۴۰ درصد بیماران مبتلا به بزرگی پروستات در دنیا به وجود آمد.در این مطلب از سایت جسارت در مورد همه چیز درباره آشنایی با کپسول برای پروستات و عفونت آن صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت رایکو ساپورت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید و از مصرف خودسرانه دارو به شدت بپرهیزید!
کپسول برای پروستات
تامسولوسین هم مثل قرص ها عارضه افت فشار خون را به همراه دارد ولی به بیمار توصیه می شود کپسول را موقع خواب میل کند. اثر و مکانیسم این دارو کاملاً اختصاصی می باشد، یعنی دارو پس از جذب و وارد شدن در گردش خون، عضلات صاف پروستات و گردن مثانه را شل کرده و راه خروجی مجرا که با بزرگی پروستات بسته شده است را باز می کند و مثانه ادرار را تخلیه می کند. این داروها در گروهی از بیماران که از آنها شرح حال گرفته می شود و علائم ادراری شدید ندارند استفاده می شود و در حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد موفقیت درمانی دارد.
انواع کپسول برای پروستات
کپسول های موجود در ایران شامل موارد زیر است: ۱- کپسول پروترال ۲- کپسول تامسور ۳- کپسول ورالوسین ۴- کپسول آمنیک از ۴ نوع کپسول فوق، کپسول امنیک از سایر کپسول ها بهتر و ارجح تر می باشد و اثر درمانی آن ۴۰ درصد و به طور اختصاصی عمل کرده و باعث کاهش فشار خون نمی شود و این بیماران تا آخر عمر باید از این گپسول یا سایر کپسول ها استفاده کنند، چون قطع دارو باعث عود می شود.
موارد مصرف کپسول تاموسین
کپسول تاموسین برای درمان، کنترل، پیشگیری و بهبود بیماری ها، شرایط و علائم زیر استفاده می شود: ۱- بزرگی پروستات ۲- درد حین ادرار ۳- تکرر ادرار و نیاز فوری به تخلیه ی ادرار و…
عوارض کپسول تاموسین
در زیر یک لیست از عوارض جانبی احتمالی که ممکن است از تمام ترکیبات تشکیل دهنده کپسول تاموسین رخ دهد آورده شده البته این یک لیست جامع نیست. این عوارض جانبی همیشه رخ نمی دهند و ممکن است بعضی وقتها رخ دهند. برخی از عوارض جانبی نادر اما جدی هستند. در صورت بروز هر یک از عوارض جانبی زیر، با پزشک خود مشورت کنید، به ویژه اگر از بین نروند. خواب آلودگی به سختی به خواب رفتن یا خواب خیلی سبک ضعف درد پشت اسهال آبریزش یا گرفتگی بینی و …
احتیاط در مصرف کپسول تاموسین
قبل از استفاده از کپسول تاموسین، پزشک خود را در مورد فهرست فعلی داروها، داروهای تقویت کننده (مانند ویتامین ها، مکمل های گیاهی و غیره)، آلرژی، بیماری های مادرزادی و شرایط سلامتی فعلیتان (مانند حاملگی، جراحی پیش رو و غیره) مطلع کنید. برخی از شرایط سلامتی ممکن است شما را بیشتر به عوارض جانبی دارو سوق دهد. دارو را طبق دستور پزشک یا کاغذ دستور العمل داخل دارو مصرف کنید. دوز مصرفی بستگی به شرایط شما دارد. اگر رو به بهبودی نرفتید یا بدتر شدید، به پزشک خود اطلاع دهید.
قرص سیپروفلوکساسین
قرص سیپروفلوکساسین و دیگر آنتی بیوتیک های دسته ی فلوروکینولون دارای برگه ی هشداری مانند زیر هستند: فلوروکینولون ها که شامل سیپرو میشوند، با افزایش خطر التهاب تاندون و پاره شدن آن در تمام سنین ارتباط دارند. این خطر در افراد مسن به خصوص بیماران بالای ۶۰ سال، بیمارانی که کورتیکو استروئید مصرف میکنند، بیماران دارای مشکلات کلیوی و قلبی و افراد با سابقه پیوند ریه بیشتر میشود. فلوروکینولون ها که شامل سیپرو میشوند، ممکن است سبب تشدید ضعف عضلانی در افراد مبتلا به میاستنی گراویس شوند. استفاده از قرص سیپروفلوکساسین در افرادی که بیماری شناخته شده ی میاستنی گراویس دارند، ممنوع میباشد. قبل از استفاده از قرص سیپروفلوکساسین ، یکسری هشدار ها و عوارض احتمالی وجود دارد که بهتر است از آن ها مطلع باشید. هشدار های این دارو تحت نظر FDA نوشته شده است. قرص سیپروفلوکساسین میتواند سبب ایجاد موارد زیر شود:
عوارض قرص سیپروفلوکساسین
✅ التهاب تاندون که منظور از آن التهاب بافتی است که عضله را به استخوان متصل میکند. ✅ پارگی تاندون که منظور از آن قطع شدن یا پاره شدن جزئی بافتی است که، عضله را به استخوان متصل میکند. ✅ تورم تاندون، به خصوص در تاندون آشیل پاشنه ی پا این مشکلات میتوانند در هر سنی بروز یابند، اما در بیماران بالای ۶۰ سال، کسانی که کورتیکو استروئید مصرف میکنند، افرادی که بیماری های کلیوی، قلبی یا پیوند ریه دارند، شایع تر میباشند. علاوه بر این، شما باید مصرف هر گونه داروی کورتیکو استروئید که ممکن است خطر التهاب تاندون را افزایش دهد، به پزشک خود بگویید. اگر هر گونه علائم مرتبط با التهاب تاندون مانند درد، تورم، درد در اثر لمس، سفتی عضلات یا مفاصل را تجربه کردید، آن را به پزشک خود اطلاع دهید. اگر موارد زیر را تجربه کردید، استفاده از سیپرو را برای التهاب پروستات قطع کرده و فورا به پزشک مراجعه کنید: ✔ احساس یا شنیدن یک صدای ترکیدن در ناحیه تاندون ✔ کبودی در ناحیه تاندون بعد از یک جراحت ✔ تجربه ی یک درد شدید یا ناتوانی در تحمل وزن در ناحیه تحت تاثیر
احتیاط در مورد مصرف قرص سیپروفلوکساسین
قبل از استفاده از قرص سیپروفلوکساسین اگر به یکی از موارد زیر مبتلا هستید حتما به پزشک خود بگویید: ☑ اختلال ریتم قلبی ☑ مشکلات تاندونی ☑ آرتریت ☑ اختلال عضلانی یا عصبی ☑ بیماری های کبدی یا کلیوی ☑ اپیلپسی ☑ دیابت ☑ استفاده از رقیق کننده های خونی
بزرگی پروستات
بزرگی پروستات شتری است که در خانه همه مردان بالای ۵۰ سال دیر یا زود می خوابد. بزرگی پروستات خود را با کاهش قطر جریان ادرار، قطره قطره آمدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار ، تکرر و سوزش ادرار و اختلال در تخلیه ادرار و باقی ماندن ادرار در داخل مثانه و شب بیدار شدن های مکرر، نشان می دهد. بزرگی پروستات بیماری سن است. با گذر زمان تغییرات سنی در بدن ایجاد می شود و به عنوان مثال: پوکی استخوان ها، سفید شدن موها و چین وچروک پوست و … پروستات در آقایان مسن نیز شروع به بزرگ شدن و باعث بستن خروجی مثانه می گردد.
انواع بزرگی پروستات
در صورت مشاهده اختلال در تخلیه ادرار باید به پزشک ارولوژی مراجعه و بررسی شوید. این بررسی ها عبارتند از: ۱- انجام آزمایش PSA و آزمایش ادرار و عملکرد کلیه ها ۲- سونوگرافی از کلیه ها، مثانه و پروستات و ادرار باقیمانده ۳- معاینه انگشتی در صورت تشخیص پزشک علائم و نشانه های بزرگی پروستات بر اساس شدت انسداد به سه نوع خفیف، متوسط و شدید تقیسم می شوند. در نوع خفیف سوزش مختصر ادراری، کاهش مختصر فشار و سرعت ادراری دیده می شود ولی تخلیه مثانه خوب انجام می شود و فرد علیرغم علائم از تخلیه ادراری شکایت ندارد. نوع متوسط دوشاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیدار شدن های مکرر ادراری و زور زدن هنگام تخلیه ادرار و باقیمانده زیاد ادرار در مثانه می باشد. نوع شدید ادرار بسیار باریک و تخلیه ادراری کاملاً مشکل و اذیت کننده شده و فرد چه بسا دچار احتباس ادراری می شود که مجبور می شویم برای بیمار سوند فولی گذاشته شود.
بزرگی پروستات و افزایش سن
بزرگی پروستات بیماری مربوط به سن است. با گذر زمان تغییرات سنی در بدن ایجاد می شود و به عنوان مثال: پوکی استخوان ها، سفید شدن موها و چین و چروک پوست و … . پروستات در آقایان مسن نیز شروع به بزرگ شدن و باعث بستن خروجی مثانه می گردد. ۳۰% مردان بین ۴۰-۵۰ سال و ۵۰ درصد مردان بین ۵۰-۶۰ سال و ۷۰درصد مردان بین ۶۰-۷۰ سال مبتلا به بزرگی پروستات می شوند. برخلاف تصور عمومی که فکر می کنند انجام فعالیت های جنسی باعث بزرگی پروستات و بیماری آن می شود، این تفکر کاملاً غلط است و بر اساس تحقیقات ثابت شده انجام فعالیت های جنسی و مقاربت مداوم و منظم باعث شادابی غده پروستات می شود و برعکس عدم مقاربت و یا فاصله زیاد بین رابطه جنسی باعث تورم پروستات می گردد.
تاموسین یک کپسول برای پروستات
تاموسین برای کاهش علائم هایپرتروفی خوش خیم پروستات مورد استفاده قرار می گیرد. تاموسین، دارویی حاوی ماده ی فعالی به نام تاموسولوسین است و از خانواده ی مواد دارویی مسدود کننده ی آلفا ۱ می باشد. سه نوع گیرنده ی آلفا ۱A وجود دارد و پروستات بیشترین گیرنده ی آلفا۱ (تقریبا ۷۰%) می باشد. این دارو اثر آنتاگونیستی بر گیرنده های آلفا ۱A و آلفا ۱D دارد که موجب آرام شدن عضلات نرم در پروستات و مجاری ادرار می شود که این منجر به کاهش احساس نیاز برای ادرار می باشد. به علت این اثرات، تاموسین برای کاهش علائم هایپرتروفی خوش خیم پروستات مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو پس از مصرف خوراکی، به سرعت جذب می شود و اگر با معده ی خالی مصرف شود پس از ۴-۵ ساعت و اگر به همراه غذا مصرف شود پس از ۶-۷ ساعت به ماکزیمم غلظت خود در خون می رسد. بخش قابل توجهی از این دارو (۹۴-۹۹ درصد) به پروتئین های پلاسما متصل است. تقریبا ۷۰-۹۰ درصد از طریق آنزیم های سیتوکروم کبدی متابولیزه می شود در صورتی که تنها ۵-۱۰ درصد از طریق کلیه ها دفع می شود.
تداخل دارویی با کپسول تاموسین
تاموسین نباید همزمان با داروهای زیر مصرف شود: دیگر مسدود کننده های آلفا مانند آلفوزوسین (XATRAL SR) دوکسازوسین و ترازوسین آنتی بیوتیک های ماکرولید مانند کلاریترومایسین، آزیترومایسین، اریترومایسین و تلی ترومایسین. داروهای ضد قارچی مانند کتوکونازول، پوساکونازول، ایتراکونازول و وُری کونازول اگرچه مطالعات بالینی برای تایید جدی تداخل بین این داروها وجود ندارد، اما احتمالا به دلیل یک مکانیسم عمل یکسان، اثر متقابل ایجاد می شود. داروهای مورد استفاده برای درمان HIV. این داروها به طور قابل توجهی سطح پلاسما تاموسین را افزایش می دهد که در این صورت عوارض جانبی آن نیز افزایش پیدا می کنند. تاموسین نباید در بیمارانی که مشکلات زیر را دارند استفاده شود: اختلال کبدی شدید حساسیت شناخته شده به تاموسولینافت فشار خون
پروستات چیست
پروستات یا پروفسرته (به انگلیسی: Prostate) عضوی از دستگاه تناسلی مردانه است و به اندازه و شکل یک گردوی کوچک، در ابتدا مجرای ادراری در لگن خاصره قرار دارد. پروستات غدهای است سفت به شکل یک هرم وارونه که قسمتی از آن بافت غددی و قسمتی بافت عضلانی – همبندی دارد و مجرای ادرار پروستاتی را احاطه مینماید. غده پروستات در موقع انزال منقبض میشود و ماده شیری رنگ قلیایی به منی اضافه میکند. حالت ژلاتینی منی بهدلیل همین اتفاق است. ترشحات پروستات در انسان بهطور تقریبی و معمولی حدود ۳۰ درصد حجمی منی را تشکیل میدهد. غدهٔ پروستات در سراسر دوران کودکی نسبتاً کوچک باقی میماند و در سن بلوغ تحت تأثیر تستوسترون شروع به رشد میکنند. این غده در حدود سن ۲۰ سالگی به یک اندازهٔ تقریباً ثابت میرسد و تا سن حدود ۴۰ تا ۵۰ سالگی به همین اندازه (حدود ۳۰ سی سی) باقی میماند. وزن پروستات در فرد بالغ سالم حدود ۲۰–۲۵ گرم و اندازه آن ۴×۲×۳ سانتیمتر است. پروستات در تقسیمبندی غدد بدن به درونریز و برونریز، به دلیل اینکه مواد ترشحی آن از راه مجاری به بیرون از بدن میریزد، جز غدد برونریز محسوب میشود. مایع تولید شده بوسیله پروستات به همراه اسپرم در کیسههای منی ذخیره میشود. مایع ترشح شده بوسیله پروستات یک سوم مایع منی را تشکیل میدهد. این مایع درآمیزش کار حمل و تغذیه اسپرم را بعهده دارد. حالت قلیایی این مایع، اسپرم را در محیط اسیدی واژن حفاظت میکند. از مواد تشکیل دهنده ترشحات پروستات میتوان به کلسیم، روی، ویتامین ث (اسید آسکوربیک)، اسید فسفاتاز، آلبومین و آنتیژن اختصاصی پروستات (PSA) اشاره کرد.
وظیفه غده پروستات چیست
غدهٔ پروستات یک مایع شیری رقیق ترشح میکند که محتوی کلسیم، یون سیترات، یون فسفات، نوعی آنزیم لختهکننده و یک پروفیبرینولیزین است. کپسول غدهٔ پروستات در جریان تخلیهٔ منی همزمان با انقباضات مجرای دفران منقبض میشود بهطوریکه مایع شیری و رقیق غدهٔ پروستات حجم منی را زیادتر میکند. ماهیت مختصر قلیایی مایع پروستاتی ممکن است برای بارورسازی موفق تخمک کاملاً مهم باشد، زیرا مایع مجرای دفران به علت وجود اسید سیتریک و محصولات نهایی متابولیسم اسپرم نسبتاً اسیدی است و در نتیجه به مهار باروری اسپرم کمک میکند. ترشحات واژن زن هم اسیدی هستند (با PH معادل ۳٫۵ تا ۴٫۰). تا زمانی که PH مایعات اطراف تا حدود ۶ الی ۶٫۵ بالا نرود، اسپرم به اندازهٔ مطلوب تحرک نمییابد. در نتیجه احتمال آن است که مایع مختصر قلیایی پروستاتی طی انزال به خنثی سازی اسیدیتهٔ این مایعات دیگر کمک کند و بدین ترتیب تحرک و باروری اسپرم را افزایش دهد.